12. 12. 2011

Zámek Loučeň - 17. 12. 2011


Živý betlém: Ježíšek ve třech různých podobách - jako loutka, hrdina zpívané mše i živé miminko

V kterýkoli den adventního období, tedy od neděle 28. listopadu do neděle 19. prosince, můžete na vlastní kůži poznat magickou atmosféru adventních prohlídek vánočně vyzdobeného zámku. V ceně vstupného Vám nabídneme nejen jedinečnou procházku historickými komnatami zámku, ale i horký punč a pro děti čaj i překvapivý dárek od knížecí rodiny. Setkáte se s dávnými obyvateli zámku oblečenými do nádherných šatů, osloví Vás štěbetavé komorné.
Živý betlém je tradičně vyvcholením adventních programů na zámku Loučeň. Letos, konkrétně v sobotu 17. prosince odpoledne, mu bude předcházet nejen Česká mše vánoční J. J. Ryby, ale i loutková Pohádka o Ježíškovi, či zapálení všech svíček rekordně velkého adventního věnce.
Ježíšek nejprve dřevěný jako hlavní postava loutkové pohádky. Za pár desítek minut se tatáž postava stane opěvovaným hrdinou České mše vánoční J. J. Ryby. A celé pásmo vyvrcholí v čase stmívání živým betlémem, v němž se objeví pochopitelně živý Ježíšek v kolébce, jemuž se za zpěvu koled přijdou poklonit proroci, králové i samotní návštěvníci zámku. To jsou hlavní body odpoledního programu v sobotu 17. prosince, jímž na zámku Loučeň vyvrcholí známý cyklus adventních akcí Vánoční loučení s Loučení.

Co všechno Vás čeká v sobotu 17. prosince na zámku Loučeň?

  • Ve 14 hodin se rozsvítí všechny svíčky na zámeckém adventním věnci, který je největší v Česku a jako rekordní byl také čerstvě zapsán do České Guinessovy knihy rekordů.
  • Ve 14.10 hodin se v zámeckém salónu Terezie setkáte s Ježíškem ze dřeva jako hlavním hrdinou loutkové Pohádky o Ježíškovi.
  • Pokud nejste děti, pak můžete čas od 14.10 do 15 hodin strávit místo pohádky adventními soutěžemi na zámeckém nádvoří. Jestliže v nich uspějete, bude Váš domácí vánoční stromeček bohatší o další čokoládové figurky. A ne zrovna malé...
  • V 15 hodin se v zámeckém kostele odehraje koncertní provedení České mše vánoční Jakuba Jana Ryby. Pokud do Vašich uspěchaných duší vánoční atmosféra zatím nepronikla, tento nezapomenutelný okamžik to změní.
  • V 16 hodin pak vyvrcholí celý program tradičním živým betlémem, v němž se postavy známé z Ježíškova příběhu, následované návštěvníky, přijdou za zpěvu koled poklonit nejslavnějšímu miminku křesťanského světa.

Odjezd z Divišova 17. 12 2011 v 8:00 hodin z náměstí. 
Přihlásit se můžete na  email: jitka.mullerova@zsdivisov.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat